Kotle Liatinový kotol KOMBI PACK BIOMAS 4-6čl 27-41 KW 5čl.-Cena dohodou s dovozom a montážou

01.01.2015 20:34
 

Liatinový kotol KOMBI PACK BIOMAS

Liatinový teplovodný kotol určený na vykurovanie rodinných domov a iných objektov. Kotol je konštruovaný na spaľovanie uhlia, dreva, drevených brikiet s jednoduchou obsluhou. Nevyžaduje pripojenie na elektrickú sieť. Moderné konštrukčné riešenie teplovodných plôch a spaľovacieho priestoru zaručuje dokonalosť spaľovania a s vysokou účinnosťou a s nízkou tvorbou škodlivých látok v spalinách. Regulácie výkonu zabezpečuje termostatický regulátor ťahu. Kotol je pre svoju priaznivú cenu vhodný aj ako doplnok k inému zdroju tepla.    

Výhody :

  • osvedčený spôsob vykurovania uhlím a drevom
  • vysoká účinnosť
  • 4 - 6 článková konštrukcia
  • veľký spalovací priestor
  • jednoduchá obsluha a čistenie
  • prevádzka aj bez elektrickej energie
  • v spojení s akumulačnou nádržou vysoký komfort vykurovania
  • Technické parametre kotlov Caldera
(681.41 kb)

Fotogaléria kotlov Caldera

         
   

 liatinový kotol, ktorý má úplne nový dizajn. Je vhodný na ekonomické a ekologické vykurovanie domov a menších prevádzok. Splňuje parametre v súlade s novou normou EN 303/5.

Liatinové teleso je zo šedej liatiny triedy EN-GJL 200, je vyrobená pomocou flexibilnej technológie odlievania. Výsledkom je kotol Solitherm, ktorý je odolnejší voči korózii, ktorá vzniká pri nižšej teplote vody na spiatočke, alebo pri nižšej teplote spalín alebo vysokým obsahom vody v palive. Vďaka unikátnemu a patentovaný systému cirkulácie spalín dosiahuje oproti iným kotlom vyššiu účinnosť a výkonnosť ako u podobných výrobkov na trhu. S tým sú spojené nižšie emisie a nižšia  teplota spalín. Všetky tieto prednosti prispievajú k úspore paliva. Vysoko kvalitná liatina umožňuje použiť ako palivo koks, hnedé uhlie, čierne uhlie a drevo. Ovládanie sekundárneho aj primárneho vzduchu zaisťuje komfortné vykurovanie aj pri spaľovaní hnedého alebo čierneho uhlia. Teplota vody je ovládaná termostatickým regulátorom, ktorý reguluje prístup kyslíka do spaľovacej komory. Teplotu vody je možné sledovať teplomerom v plášti. Kotol je možné napojiť na otvorené i uzavreté vykurovacie systémy s možnosťou inštalácie dochladzovacej slučky. V oboch predných dverách je špeciálna 20mm hrubá izolácia odliata z odolného keramického vlákna na minimalizáciu tepelných strát. Kotol má vodný rošt.

Kotol vyniká veľkými prikladacím dvierkami a priestranou komorou ohniska, čím vzniká možnosť vloženia väčšej dávky dreva a tým spojená dlhšia doba horenia.

Vďaka priestupným komorám má kotol vysokú účinnosť a efektívne odovzdávanie tepla - priemerná účinnosť kotlov je vyššia ako 75%, ako to vyžadujú najnovšie štandardy.

Teleso kotla je izolované 50mm silnou fóliou so sklenou vatou.

Voliteľná chladiaca slučka proti prehriatiu - možnosť inštalácie originálne medené slučky proti prehriatiu pre prípad nadmernej akumulácie tepla v kotle. Bezpečnostný ventil aktivuje chladiaci systém pri vysokých teplotách vody.

Chladiacia slučka kotla nie je súčasťou balenia, musí sa priobjednať cena 140 Eur.

 

Technické parametre kotla:

- 75 % účinnosť

- trojitá cirkulácia teplého vzduchu vo vnútry kotla

Výkon :  drevo 23 kW, čierne uhlie 27  kW ,5čl 30-34KW,6čl 38-41KW

Váha : 202 kg, 6čl,238kg

Objem vody: 18 l-40l

Max. teplota:  95 oC

Max. tlak:  3 bar

Výška:  1000 mm

Šírka: 530 mm

Hĺbka: 662 mm

Max. dĺžka polena :4čl- 35 cm,  5čl-45,  6čl-55cm

Priemer dymovodu : 160 mm

Pripojenie: 6/4"