VÝMENA RADIÁTOROV za HLINÍKOVÉ RADIÁTORY

14.02.2019 07:36
10 článkov komplet výjde na 80-90 eur   výkon 1čl.112W

 

Estetické hliníkové radiátory pre bytLeto je ideálny čas roka na renováciu domov a bytov - najmä tých väčších, ktoré sú spojené s ťažšími prácami.Ak sú vo vašom dome inštalované staré radiátory, zvážte ich nahradenie modernými hliníkovými radiátormi, ktoré zaistia optimálnu teplotu vzduchu počas vykurovacej sezóny a doplnia akékoľvek usporiadanie s estetickým vzhľadom.

Pred výmenou radiátorov musíte:

  • posúdiť aktuálny dopyt budovy na teplo (od inštalácie radiátorov, môžete vymeniť okná,zatepliť dom, čo znamená, že dopyt po teple môže byť nižší),
  • kontrolovať a posúdiť technický stav celého vykurovacieho systému - výmena starých rúrok zlepší vykurovanie.

 

MODERNÉ HLINÍKOVÉ RADIÁTORY

Hliníkové radiátory sú vyrábané s využitím moderných technológií, vďaka ktorým je zaručená ich dlhá životnosť. Sú veľmi ľahké a ľahko sa montujú a moderný, elegantný dizajn dokonale zapadá do módneho interiéru.

 

Prečo zvoliť hliníkové radiátory na vykurovanie vášho domova? Okrem iného, ​​pretože sú charakterizované veľmi vysokou trvanlivosťou a odolnosťou voči korózii.Okrem toho majú hladký povrch a veľmi ľahko sa čistí a sú veľmi elegantné a estetické.

VÝMENA RADIÁTOROV PRE HLINÍKOVÉ RADIÁTORY

Leto je ideálny čas roka na renováciu domov a bytov - najmä tých väčších, ktoré sú spojené s ťažšími prácami.Ak sú vo vašom dome inštalované staré radiátory, zvážte ich nahradenie modernými hliníkovými radiátormi, ktoré zaistia optimálnu teplotu vzduchu počas vykurovacej sezóny a doplnia akékoľvek usporiadanie s estetickým vzhľadom.

 

  • kontrolovať a posúdiť technický stav celého vykurovacieho systému - výmena starých rúrok zlepší vykurovanie.
  • V súčasnej dobe sa na kúrenie kladie väčší dôraz po funkčnej a estetickej stránke. Je žiadaná najvyššia kvalita, schopná zabezpečiť pohodlie, úsporu energie a ohľad k životnému prostrediu. 
    Hliník sa používa ešte len posledných sto rokov. Súčasné technológie dokážu vymodelovať z hliníka ladné, harmonické a funkčné tvary.Technicky je hliník vynikajúci vodič tepla. Má termálne vodivosť 3 × väčšie ako železo a neobyčajnú odolnosť voči tlaku. Je ideálny pre tepelné sústavy vykurovanie aj chladenie. 
    Hliníkové radiátory odovzdávajú teplo už pri nízkych teplotných spádoch a to s veľkou rýchlosťou a efektivitou. Týchto vlastností sa stále viac využíva na šetrenie energiou. 
    Nízkoteplotný inštalácia s kondenzačnými kotlami, s tepelnými čerpadlami alebo so solárnymi panelmi sa budú dopĺňať hliníkovými radiátormi. 
  • Porovnanie hliníkových, oceľových a liatinových radiátorov

    Menšie množstvo vody

    Hliníkové radiátory potrebujú na dosiahnutie rovnakého tepelného výkonu výrazne menšie množstvo vody ako je tomu u oceľových a liatinových radiátorov (napr. ORION 500 0,35 litrov vody na článok). Rovnakého tepelného výkonu tak dosiahnete za kratší čas a to aj pri menšej teplote vody.

     


    Úspora času na ohrev
    Hliník je ideálny materiál pre prenos tepla najmä vďaka jeho fyzikálno mechanickým vlastnostiam.  

     



    Menší priestor
    Z hliníkových profilov možno vyrobiť rôzne dlhé radiátory v zaujímavých tvaroch. Radiátor tak nebude len nutným zlom v interiéri Vášho bytu, ale môže sa stať jedným z hlavných estetických prvkov Vášho domova. Hliníkové radiátory majú najlepší výkon na plochu radiátora, čím si šetríte bytový priestor.

     



    Nižšia hmotnosť
    Výhodou hliníka je nízka váha - je cca 3x nižšia ako oceľ. Vlastnosti hliníka umožňujú vykurovanie miestností extrémne ľahkými radiátory, čo uľahčuje manipuláciu a inštaláciu.

     



    Teplotný flexibilita
    Hliníkový radiátor umožňuje vďaka nižšej hmotnosti a menšiemu množstvu vody dosiahnuť v krátkom čase veľmi rýchlych teplotných zmien vo vykurovaní priestoru, čo výrazne zvyšuje komfort vykurovania.

     


  • Porovnanie hliníkových radiátorov a systémov podlahového vykurovania

    Nižšie náklady na vykurovanie než podlahové vykurovanie
    Štúdie v Taliansku ukázali, že pri používaní hliníkových radiátorov dochádza k prevádzkovej úspore až o 20% oproti podlahovému vykurovanie.


    * Prevádzkové výhody môžu byt okolo 2% pri konštantnom vykurovaní počas 24 hodín a až 20% v prípade zmien teploty počas dňa.
     

    Vyššia flexibilita
    Ako často počas dňa meníte teplotu v miestnosti? Počas dňa preferujeme vyššie teploty ako v noci. Návštevu chceme privítať v teplom a príjemnom prostredí. Hliníkové radiátory majú ďaleko vyššiu flexibilitu vykurovanie ako podlahové kúrenie, ktoré musí najprv vyhriať či ochladiť materiál podlahy, v ktorom je systém nainštalovaný.


    Rýchlejší prenos tepla
    Podlahového vykurovanie sa neprispôsobuje pružne okolitej priestorovej teplote - dochádza k prenášanie tepla najprv na povrch podlahy a potom sa teplo šíri do priestoru vykurovanej miestnosti. Komfort a úspora energie tak opäť hovorí pre hliníkové radiátory.